2103620147 info@pappas.gr    |     6944137189                                        
Επιλογή Σελίδας

Αισιόδοξα μπήκαμε στο Νοέμβριο, τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου. Η καλή διάθεση εδώ στα γραφεία Πάππας είναι ο τρόπος να απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που επιθυμείτε μια άμεση κι ειλικρινή επικοινωνία μαζί μας. Κι είσαστε πάρα πολλοί εσείς που καθημερινά τηλεφωνείτε στα γραφεία μας εμπιστευόμενοι σε εμάς το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής σας. Μας τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας κι αυτό είναι που υπερτονίζει το αίσθημα της ευθύνης απέναντί σας. Τα γραφεία Πάππας έχουν δημιουργήσει τη δική τους ιστορία στο χώρο των ανθρώπινων σχέσεων και των επιτυχημένων γάμων κι αυτό για την ελληνική κοινωνία αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Οι εποχές αλλάζουν, εμείς αλλάζουμε όμως η ανάγκη για συντροφικότητα παραμένει σταθερή κι αναλλοίωτη στο χρόνο. Ο φετινός Νοέμβριος να είναι ένας τυχερός μήνας που θα σας πραγματοποιήσει το πιο ακριβό όνειρο για μια ευτυχισμένη, συντροφική ζωή.

ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΩ

Το συναίσθημα αυτό, δεν αφορά αποκλειστικά τις ερωτικές σχέσεις. Αρνητικά συναισθήματα μπορούν να γεννηθούν και μεταξύ δύο φίλων ή συνεργατών. Όταν όμως υπερβαίνουν κάποια όρια, δρουν καταστροφικά στην ψυχική μας υγεία και τις σχέσεις μας. Πώς θα τα τιθασεύσουμε;
Υπάρχουν πολλά που είχατε συμπεριλάβει στη φετινή λίστα σας με όλα όσα πρέπει να κάνετε μέσα σ’ αυτό το χρόνο. Σας προτείνουμε και κάτι που έχετε σίγουρα ξεχάσει: Ν’ αφήσετε να πάει στο καλό ο θυμός που δεν προσφέρει τίποτα. Υπάρχουν σίγουρα τρεις άνθρωποι που τους πήρε το ποτάμι της οργής σας άδικα και πρέπει να συγχωρήσετε πριν ο χρόνος που διανύουμε τελειώσει. Έχετε σχεδόν ένα μήνα καιρό να το παλέψετε.
Να θυμάστε πως αυτός που δεν μπορεί να συγχωρέσει τους άλλους, γκρεμίζει τις γέφυρες που θα χρειαστεί ο ίδιος για να περάσει. Γιατί κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να τον συγχωρούν. Να συγχωρείς σημαίνει να ξεχνάς, παρόλο που θυμάσαι.
Συν-χωρώ σημαίνει δίνω επιπλέον χώρο, χωράμε και οι δυο μαζί, στις απόψεις, στις σκέψεις, στις επιθυμίες. Κατανοώντας την άποψη του άλλου ταυτιζόμαστε κατά κάποιον τρόπο μαζί του αποδεχόμενοι και τις δικές μας αδυναμίες και την ίδια δυνατότητα να κάνουμε λάθη.
Πιστεύετε πως όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να συγχωρέσουμε κάποιον που μας έχει βλάψει γινόμαστε ευάλωτοι;
Η συγχώρεση σε καμία περίπτωση δεν μας καθιστά ευάλωτους. Αντίθετα αναδεικνύει ισχυρές προσωπικότητες που μπορούν να υπερβαίνουν τις αμφιβολίες, το φόβο και την ανασφάλεια.
Πολλές ασθένειες έχουν τη ρίζα τους στα αρνητικά συναισθήματα όπως είναι ο θυμός και η θλίψη. Αφήνοντας τον εαυτό μας έρμαιο τέτοιων συναισθημάτων δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να μπλοκάρουμε την προσωπική μας ευημερία κι ευτυχία.
Συγχώρεση είναι ν’ απελευθερώνεις ένα φυλακισμένο και ν΄ ανακαλύπτεις πως ο φυλακισμένος ήσουν εσύ.
Για να συγχωρήσουμε όμως τους άλλους πρέπει πρώτα να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας. Πόσο εύκολο πιστεύετε πως είναι αυτό;
Το πιο δύσκολο απ’ όλα: Συγχωρήστε τον εαυτό σας όχι μόνο για ό,τι συνέβη στο παρελθόν αλλά και για όσα θα συμβούν στο μέλλον. Το πιο πιθανό είναι ότι κι εσείς όπως όλοι μας δεν υπήρξατε τέλεια-ος φέτος. Αλλά τελικά δεν πειράζει και τόσο αφού προσπαθείτε. Συγχωρείστε τον εαυτό σας έτσι όπως μάθατε να συγχωρείτε τους άλλους επιτυγχάνοντας έτσι την πολυπόθητη εσωτερική γαλήνη, το ελιξήριο της ψυχής και του νου. Συναίσθημα που διώχνει το φόβο, τη συναισθηματική μιζέρια και οδηγεί τα βήματά μας σε σωστές επιλογές και τυχερές εμπειρίες.

Καλέστε με
+
Καλέστε με