Επιλογή Σελίδας

Η Ιστορία μας

Ο Γιώργος Πάππας εργάζεται από τα δεκαοχτώ του στην επιχείρηση που κληρονόμησε από τον παππού του και μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 19.200 γάμους στο ενεργητικό του. Με πεντακόσια ευρώ ετησίως αναλαμβάνει να βρει το άλλο μισό των πελατών του, παρομοιάζοντας τη δουλειά του με ένα ταξιδιωτικό γραφείο: όπως κάποιος πάει για να του οργανώσουν το ταξίδι και να μην ψάχνει στα χαμένα, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το συνοικέσιο. Ακόμη και τα για τα παιδιά του είναι βέβαιος πως θα προτιμήσουν να παντρευτούν κατά αυτόν τον τρόπο.

Η φιλοσοφία μας

Έπειτα από τόσους γάμους που έχουν γίνει μέσω του γραφείου σας, ποίο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό για ένα επιτυχημένο συνοικέσιο;
Για αρχή να σου πω ότι πιστεύω απόλυτα στην ύπαρξη του έρωτα και της χημείας. Εγώ εδώ απλά κάνω το matchmaking και από εκεί και πέρα βλέπω αν όντως το ζευγάρι έλκεται. Το σωστό matchmaking είναι λοιπόν το μυστικό γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει την έλξη, την χημεία, τον έρωτα και φυσικά μια σοβαρή δέσμευση που θα οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας.

 

Όταν λέτε matchmaking, τι εννοείτε;
Υπάρχει μια φόρμα την οποία οι πελάτες μας συμπληρώνουν με απόλυτη ειλικρίνεια αφού τους δεσμεύει, ο νόμος περί ψευδούς δηλώσεως. Όταν κάποιος πληρώνει ένα Χ ποσό για μια υπηρεσία, όπως είναι η εύρεση συντρόφου στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θέλει προφανώς να το πετάξει λέγοντας ψέμματα. Μας λέει την αλήθεια για να μπορέσουμε να του βρούμε το ταίρι που του αρμόζει, να συμπίπτουν τα θέλω και οι προτιμήσεις του με το πρόσωπο που θα του προτείνουμε. Πριν λίγο έγραψα ένα πολύ ωραίο παλικάρι, που ο γάμος του έληξε γιατί είναι φανατικός χειμερινός κολυμβητής και η πρώην σύζυγός του δεν μπορούσε να ανεχτεί αυτό του το χόμπι. Τώρα ο άνθρωπος ψάχνει μια κοπέλα που να αθλείται με κάποιο τρόπο, για να μπορεί να τον κατανοήσει, και να μην έχει πρόβλημα να ζήσουν σε κάποιο προάστιο κοντά στη θάλασσα.

 

Γιατί όμως περιμένουν από εσάς να τους κάνετε μια γνωριμία; Δεν νομίζετε ότι έχει περισσότερο ενδιαφέρον το να βγουν έξω και να φλερτάρουν;
Πες μου με το χέρι στην καρδιά αν σου έχει συμβεί ποτέ αυτό που θα σου περιγράψω. Σου λέει μια φίλη σου να πάτε σε ένα μπαρ να πιείτε ένα ποτό, μπας και δεις κανένα ωραίο παιδί γιατί έχει ακούσει πως εκεί συχνάζουν άντρες του γούστου σου. Πας εσύ λοιπόν και πίνεις στη μπάρα, βλέπεις έναν νεαρό να σε κοιτάζει, σου αρέσει, του αρέσεις και έρχεται να σε κεράσει, αν είσαι τυχερή βέβαια γιατί πλέον ούτε αυτό δεν κάνουν φοβούμενοι την απόρριψη. Αν με τα πολλά σε προσεγγίσει το μόνο που υπάρχει μεταξύ σας είναι μια ενστικτώδης έλξη. Τα φτιάχνετε αλλά όπως έχει πει ο Αϊνστάιν, είναι άσκοπο μια τυχαία γνωριμία να οδηγηθεί σε γάμο. Ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος το έχει πει, όχι εγώ. Όταν γνωρίζεις κάποιον σε μια νυχτερινή σου έξοδο το πιο πιθανό είναι ότι θα πείτε κάποια ψέμματα για τους εαυτούς σας προκειμένου να γίνετε αρεστοί και αυτό θα φανεί στην πορεία της σχέσης. Αν έρθεις σε μένα θα γνωρίζεις τα καλά και τα χούγια του ανθρώπου που θα βγεις ραντεβού. Όπως κανείς λογικός άνθρωπος δεν λέει στον γιατρό του ψέμματα γιατί πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στον ασθενή για να του δώσει την κατάλληλη αγωγή, έτσι και σε ένα γραφείο συνοικεσίων δεν λέει κανείς για τον εαυτό του πράγματα που δεν ισχύουν.

 

Μπορείτε να εγγυηθείτε δηλαδή ότι δεν τίθεται καν θέμα απιστίας σε μια γνωριμία με συνοικέσιο;
Όταν ένα ζευγάρι έχει εξ αρχής γνωριστεί με σκοπό το γάμο και τόσο ο άντρας, όσο και η γυναίκα έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις και τα αισθήματά τους, γιατί να απατήσουν; Αν σε γνωρίσω σε κάποιον και είσαι η γυναίκα της ζωής του, όχι μόνο επειδή το κρίνει ο ίδιος αλλά επειδή το βλέπω και του το λέω και εγώ σαν τρίτος, γιατί να δει μια άλλη κοπέλα έξω με πιο ωραίο μπούστο και να πάει μαζί της; Δεν θα νιώσει την ανάγκη να το κάνει.

 

Ωραία, ας υποθέσουμε ότι γίνομαι μέλος του γραφείου σας. Πόσα ραντεβού θα χρειαστεί να βγω, με βάση την εμπειρία σας, μέχρι να βρω το άλλο μου μισό;
Μπορεί να χρειαστεί να βγεις όχι ένα, αλλά πέντε, δέκα ραντεβού, αν έχεις όρεξη και χρόνο μπορώ να σε τρελάνω στα ραντεβού για να βρεις αυτόν που θα σου κάνει κλικ. Αλλά δεν χρειάζεται να σε πάρει από κάτω αν δεν σταθείς τυχερή εξ’ αρχής γιατί στο τέλος κάθε βραδιάς θα γνωρίζεις αν αυτός που επέλεξα για σένα θέλει να σε γνωρίσει περαιτέρω ή όχι. Δεν θα σε ταλαιπωρήσει με φρούδες ελπίδες εφόσον είσαστε και οι δύο μέλη του γραφείου μας, γιατί και αυτός θα θελήσει να του κανονίσω ένα άλλο ραντεβού σε περίπτωση που δεν τον ενδιαφέρεις σαν άτομο αλλά και εσύ θα με πάρεις τηλέφωνο και θα μου πεις ότι δεν είσαι ευχαριστημένη και πως δεν σου έδειξε τις ειλικρινείς του προθέσεις αρά και εγώ θα έχω το νου μου στον κύριο για να μην δυσφημιστώ.

 

Ποια είναι οι γνώμη σας για τις γνωριμίες μέσω internet;
Το να βγεις ραντεβού βάζοντας τα στοιχεία σου σε κάποια ιστοσελίδα γνωριμιών είναι μεγάλο σφάλμα. Θα νομίζεις πως θα βγεις με έναν αυτόνομο οικονομικά που ισχυρίζεται πως είναι φτυστός ο Brant Pitt και πίστεψέ με θα βρεθείς προ άσχημων εκπλήξεων κατά πάσα πιθανότητα. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι παντρεμένοι που ψάχνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο γιατί έχουν βαρεθεί τη σχέση τους.

 

Είχατε ποτέ πελάτες με τόσο υπερβολικές απαιτήσεις ώστε να δυσκολεύεστε να τους ζευγαρώσετε;
Τα θέλω κάθε πελάτη είναι απολύτως σεβαστά και δεν επεμβαίνω στις απαιτήσεις κανενός. Σημειώνω τα πάντα και με κριτήριο αυτά κλείνω τα ραντεβού. Αν οι απαιτήσεις κάποιου είναι εξωπραγματικές θα φανεί στην πορεία, όταν θα βγαίνει ραντεβού και δεν θα μπορεί να στεριώσει εύκολα με κάποιον. Εκεί είναι που καταλαβαίνει πως ζητά υπερβολικά πολλά και θα το συζητήσει μαζί μου για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αν για παράδειγμα θέλεις οπωσδήποτε να βγεις με έναν γιατρό και δεν σηκώνεις κουβέντα σε αυτό, θα σου τον βρω. Αν όμως βγεις με αρκετούς και συνειδητοποιήσεις πως τελικά δεν έχετε κοινά, γιατί κάνεις μια εντελώς διαφορετική δουλειά και εκείνοι δεν βρίσκουν κάποιο ενδιαφέρον σε σένα και σε απορρίπτουν, ε θα σου πω να αρχίζουμε να κοιτάμε κανέναν δικηγόρο.

 

Για ποιο λόγο σας λένε ότι έρχονται στο γραφείο σας;
Συνήθως μου λένε ότι δεν έχουν χρόνο να βγουν έξω, να ψάχνουν και να απογοητεύονται μέχρι να βρουν το ιδανικό για εκείνους ταίρι. Η πλειοψηφία των πελατών μας είτε έρχονται συστημένοι είτε έχουν δει ζευγάρια που παντρεύτηκαν με συνοικέσιο και ζήλεψαν την υγιή σχέση και την αγάπη που τους ενώνει. Επίσης είμαι από τους πιο πετυχημένους στον τομέα μου γιατί δεν κάνω απλά την γνωριμία, αλλά είμαι δίπλα στο ζευγάρι όταν αποφασίσει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και δεν επιτρέπω να ξοδευτεί κανείς άσκοπα. Φροντίζω από το νυφικό και το κουστούμι μέχρι την δεξίωση του γάμου να βρω τις καλύτερες δυνατές τιμές για τους πελάτες μου.

 

Παρατήρησα στις αγγελίες που έχετε στη σελίδα σας ότι οι περισσότεροι άντρες θέτουν ως κριτήρια για την ιδανική σύντροφο στοιχεία που έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα μιας γυναίκας, ενώ αντίθετα πολλές γυναίκες είναι κάθετες στο επάγγελμα που πρέπει να κάνει αυτός με τον οποίο θα βγουν. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Οι γυναίκες σκέφτονται πιο πρακτικά από τους άντρες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται να παντρευτούν. Το επάγγελμα και η οικονομική ασφάλεια είναι βασικά κριτήρια για τη σύναψη ενός γάμου. Έτσι υπάρχουν γυναίκες που δεν ψάχνουν έναν ιδιωτικό υπάλληλο αφού, ειδικά στις μέρες μας ,υπάρχει η πιθανότητα να απολυθεί ενώ τα έχουν ήδη βρει μαζί του και έχουν κάνει και παιδάκι. Ένας γιατρός όμως μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο που εργάζεται αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα έχει τη δυνατότητα να ανοίξει ένα δικό του ιατρείο. Όσες και όσοι θέτουν τέτοια κριτήρια κάπως έτσι σκέφτονται και είναι λογικό.

 

Προσκλητήρια γάμου σας στέλνουν;
Μου στέλνουν αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αποφεύγω να πηγαίνω γιατί από τότε που άρχισα να βγαίνω στην τηλεόραση με αναγνωρίζουν οι καλεσμένοι και αν το ζευγάρι δεν έχει αποκαλύψει πως βρέθηκε, αναιρώ με την παρουσία μου και άθελά μου την εχεμύθεια που εγγυώμαι.

 

Πόσοι γάμοι από αυτούς μάθατε ότι κατέληξαν σε διαζύγιο;
Τα διαζύγια είναι απειροελάχιστα και σε περίπτωση που κάποιος πελάτης μου χωρίσει πάλι σε μένα έρχεται για να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Διαπιστώνω πως οι άνθρωποι που έχω παντρέψει είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους ευτυχισμένοι μέσα στο γάμο και δεν μετανοιώνουν για την επιλογή τους.

 

ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΑ : ΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ

Πολλοί θεωρούν ότι το συνοικέσιο είναι ένας στημένος τρόπος δημιουργίας σχέσεων που δεν διευκολύνει το φλερτ , τον έρωτα και τον αυθορμητισμό στις γνωριμίες μεταξύ των δύο φύλων.
Μεγάλη μερίδα ανθρώπων πιστεύει ότι με το “προξενιό” χάνεται τελείως το ερωτικό παιχνίδι ή το μυστήριο που πιθανώς να υπάρχει σε μία τυχαία συνάντηση μεταξύ δύο ανθρώπων. Κυριαρχεί η άποψη ότι γνωρίζοντας ορισμένες λεπτομέρειες για τον άλλον μέσω κάποιου τρίτου έχεις ήδη σχηματίσει μία πρώτη άποψη γι’ αυτόν και πλέον δεν υπάρχει τόσο ο ίδιος ενθουσιασμός να τον ανακαλύψεις. Όμως μήπως υπάρχει προκατάληψη γύρω από το θέμα των συνοικεσίων τελικά ; Μήπως το να επηρεαζόμαστε από την άποψη των όποιων ‘καλοπροαίρετων’ τρίτων αποτελεί ένδειξη δικιά μας αδυναμίας ή εφησυχασμού ; Μήπως, επίσης, η ανάγκη ν’ αποφασίζουν κάποιοι άλλοι για μας δεν έχει να κάνει τόσο με το θεσμό του συνοικεσίου, όσο με το δικό μας χαρακτήρα και πως αυτός έχει συνηθίσει ή διαμορφωθεί ; Και γιατί ένα συνοικέσιο ή προξενιό να μην αποτελεί, εξίσου, ένα μυστήριο όπως μια τυχαία γνωριμία; Ας μην ξεχνάμε ότι τα συνοικέσια είναι απλώς ένας τρόπος να φέρουμε δύο ανθρώπους κοντά, να κάνουμε την ανθρώπινη επαφή που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι των σχέσεων στις μέρες μας καθώς οι περισσότεροι από μας είμαστε καχύποπτοι και ανασφαλείς στο πλησίασμα ενός αγνώστου ατόμου για εμάς. Το αν θα προκύψει έρωτας ή αγάπη ή απλώς συντροφικότητα μεταξύ των δύο ατόμων είναι απλώς θέμα χημείας και επικοινωνίας κάτι στο οποίο το συνοικέσιο δεν έχει κανένα μερίδιο συμμετοχής. Το συνοικέσιο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία ασφαλής βάση που στηρίζει και προσφέρει το πλαίσιο για να μπορέσουν δύο άνθρωποι να γνωριστούν και να εκφράσουν τα όποια συναισθήματα βιώσουν. Το μυστήριο και η περιπέτεια ανακάλυψης του άλλου δεν τελειώνει γνωρίζοντας μόνο κάποιες στοιχειώδεις πληροφορίες για αυτόν αλλά είναι ένα ταξίδι που δεν σταματάει ποτέ σε μία σχέση. Ας μην παραβλέπουμε λοιπόν το γεγονός ότι η εξέλιξη μιας σοβαρής κι υπεύθυνης σχέσης ή γνωριμίας εξαρτάται, τόσο από τον όποιον άλλον αλλά εξίσου κι από εμάς και πραγματοποιείται μ’ελεύθερη βούληση και προσωπική επιλογή βασισμένη στις κοινές αξίες κι ενδιαφέροντα με το άλλο άτομο. Άρα, λοιπόν, η δική μας στάση και νοοτροπία είναι αυτή που ευθύνεται για τις όποιες αδυναμίες ή τα λάθη που μπορεί να παρουσιαστούν στην αρχή μιας εσκεμμένης ή και τυχαίας γνωριμίας κι όχι ο όποιος θεσμός. Ας μην εθελοτυφλούμε. Η ζωή σ’όλες τις εκφάνσεις της είναι πρόκληση. Πρόκληση να δείχνουμε το καλύτερο μας εαυτό και να συνεχίζουμε παρά τα όποια εμπόδια παρουσιαστούν, άρα θα πρέπει να δοκιμάζουμε κι όχι να απορρίπτουμε άκριτα. Να μην φοβόμαστε να ζήσουμε. Φόβος σημαίνει αδυναμία κι η ζωή είναι πάντα με το μέρος των τολμηρών, αυτών που αγωνίζονται. Γιατί ζωή σημαίνει εξέλιξη και πάνω από όλα σχέσεις. Τυχαίες, ή όχι με τον όποιον συνάνθρωπό μας.