Επιλογή Σελίδας

Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον Σεπτέμβριο, είναι ο μήνας της επιστροφής, της ανασυγκρότησης και της επανεκκίνησης!
“Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” όπως λέει η παροιμία και ακόμη και αν έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που αφήσαμε τα σχολικά θρανία, η έκφραση αυτή σε πολλούς προκαλεί πίεση.
Γιατί πρέπει η λέξη ρουτίνα να συνδέεται μόνο με κουραστικές, επαναλαμβανόμενες καταστάσεις ;
Γιατί η επιστροφή στους καθημερινούς ρυθμούς, στην εργασία ή στο σχολείο να είναι η πηγή άγχους και πίεσης ;
Γιατί τώρα όλα ξεκινούν από την αρχή, όμως δεν πρέπει να το βλέπουμε αρνητικά, ΑΝΤΙΘΕΤΑ κάθε νέο ξεκίνημα στη ζωή φέρνει καινούριες ευκαιρίες για να δημιουργήσετε, να κατακτήσετε, να λύσετε γόρδιους δεσμούς, να διευρύνετε τους ορίζοντες σας, να μάθετε κάτι νέο.
Επιστρέφετε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια σε μια καθημερινότητα που εσείς έχετε χτίσει και δημιουργήσει με τις επιλογές σας και αυτό μόνο ως θετικό μπορείτε να το δείτε.
Ακόμη κι αν υπάρχουν αρκετά που θα θέλατε να αλλάξετε ή να απαλλαγείτε τώρα έχετε ακόμη μία ευκαιρία για να το παλέψετε.
Μπείτε στη δράση
Την πρώτη φορά που θα αλλάξετε συνήθειες ίσως σας φανεί πραγματικά δύσκολο. Συμβουλή μας είναι να μην αρχίσετε να το αναλύετε και πολύ στο μυαλό σας. Μπείτε κατευθείαν στη δράση! Αποφασίστε εδώ και τώρα να αντικαταστήσετε όλα τα “ δεν μπορώ” και “ δεν αντέχω” με το χρειάζεται να το κάνω, θα το κάνω οπωσδήποτε και θα το απολαύσω.
Αν λέτε δεν μπορώ είναι βέβαιο ότι δεν μπορείτε. Αν πείτε μπορώ, είναι πάλι βέβαιο ότι θα βρείτε έναν τρόπο να μπορέσετε.
Ξεκινήστε με μικρά βήματα πάντα γιατί έτσι πραγματοποιούνται πιο εύκολα και μάθετε να εξωτερικεύετε την ενέργεια και τον ενθουσιασμό σας.
Ας είναι λοιπόν, αυτό το μάθημα ζωής που θα πάρετε αυτόν το μήνα :
Αγαπήστε την ρουτίνα σας, απολαύστε τα θετικά της και διορθώστε τα αρνητικά της με απλές και σίγουρες κινήσεις. Μη χρονοτριβείτε πλέον σκεπτόμενοι όλους τους λόγους που δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, που σας κουράζει, που σας κρατάει πίσω.