2103620147 info@pappas.gr    |     6944137189                                        
Επιλογή Σελίδας

Το καλοκαίρι λένε δεν είναι εποχή είναι συναίσθημα. Οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί, οι άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι, έχουν την δυνατότητα να κάνουν πράγματα ευχάριστα και να πάρουν δυνάμεις για το χειμώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, πάνε διακοπές και τα σχολεία σταματάνε.

Κάθε εποχή του χρόνου είναι μοναδική. Στην ερώτηση, όμως: ‘’ποια εποχή σου αρέσει περισσότερο;’’ , το μεγαλύτερο ποσοστό τείνει να απαντάει το καλοκαίρι. Γιατί συμβαίνει άραγε αυτό; Τι έχει αυτή η εποχή που την διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες;

Είναι μια εποχή γεμάτη ενέργεια για όλες τις χώρες του κόσμου και ειδικά για τις μεσογειακές χώρες που το κλίμα είναι πιο ζεστό και περικλείονται από θάλασσα, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι έχουμε τη δυνατότητα να κινητοποιηθούμε να κάνουμε πράγματα ευχάριστα πολύ περισσότερο απ’ ότι το χειμώνα.

Είναι επίσης γεγονός ότι το καλοκαίρι οι άνθρωποι έχουν πιο συχνή επαφή, επικοινωνούν περισσότερο μεταξύ τους απ’ ότι το χειμώνα και δημιουργούν πιο εύκολα σχέσεις. Η απομάκρυνση της μοναξιάς του χειμώνα είναι ένας από τους πρώτους στόχους το καλοκαίρι.

Οι λόγοι που το καλοκαίρι μας βοηθάει να βελτιώσουμε τη ζωή μας μπορούν να τοποθετηθούν σε δύο κατηγορίες, πρακτικούς και ψυχολογικούς. Σε πρακτικό επίπεδο, αλλάζουν πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες και δραστηριότητες.  Αποκτούμε ασχολίες, που ίσως τον χειμώνα να μην είχαμε την ευκαιρία, αλλάζουμε τρόπος ζωής, διατροφής, ύπνου. Όλα αυτά οδηγούν σε σωματική ευεξία, κυρίως όμως ψυχική, καθώς αλλάζει και η διάθεση μας, ο τρόπος που βλέπουμε την μέρα, αλλά και την ζωή γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα:

–          Καλοκαίρι σημαίνει αγάπη προς τον εαυτό μας. Είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκουραστούμε, να περιποιηθούμε τον εαυτό μας, να τον αγαπήσουμε. Είναι μία ευκαιρία να ξεκινήσουμε το εσωτερικό ταξίδι της αυτογνωσίας που πραγματικά είναι πολύ πιο μαγικό από οποιοδήποτε ταξίδι σε νησί. Το να μάθουμε τον εαυτό μας, το να αποδεχτούμε τις δυνάμεις αλλά και τις αδυναμίες είναι ο μοναδικός δρόμος που θα μας οδηγήσει στην ευτυχία, στην προσωπική ευτυχία όπως ο καθένας την ορίζει.

–    Καλοκαίρι σημαίνει δημιουργία. Το καλοκαίρι μας έρχονται οι πιο καινοτόμες ιδέες λόγω της χαλαρότητας και της ξεκούρασης που βιώνουμε.

–          Καλοκαίρι σημαίνει εμπειρίες. Γινόμαστε όλοι συλλέκτες εμπειριών, που θα μας κρατούν συντροφιά όλο τον χειμώνα. Σίγουρα το καλοκαίρι δεν θα είναι μόνο όμορφες στιγμές. Επιλέγω κάθε φορά τι θέλω να κρατήσω και τι δεν θα πάρω μαζί μου. Το καλοκαίρι είναι μία μεγάλη επένδυση στη ξενοιασιά, στην παιδική ανεμελιά. Ας γίνουμε πάλι παιδιά. Τα προβλήματα δεν σταματούν ποτέ. Η ματιά μας προς αυτά και ο τρόπος που τα αντιμετωπίζουμε είναι και η λύση τους. Κάποιες φορές αξίζει να ζούμε και να αισθανόμαστε σαν παιδιά, ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις. Σίγουρα το καλοκαίρι δεν είναι μόνο βουτιές, ανεμελιά, παραλία. Δεν σου έχει λείψει, όμως να ζεις που και που το ‘’ανέμελο παιδί’’ που ήσουν κάποτε;

–          Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα. Σύμφωνα με έρευνες, το κολύμπι συγκεκριμένα μειώνει σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα του στρες, βοηθώντας στη χαλάρωση σώματος και πνεύματος. Η θάλασσα, λοιπόν μας ψυχαγωγεί, μας ηρεμεί, αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας και είναι ένα μέρος όπου βοηθάει πολύ συχνά και στην κοινωνικοποίησή μας.

–          Καλοκαίρι σημαίνει χρώματα. Φωτεινά, πολύχρωμα ζεστά χρώματα που ξεχειλίζουν από κάθε γωνιά. Το φως του ήλιου πιο λαμπερό, ανεβάζει τα επίπεδα της συναισθηματικής διάθεσης, μας κάνει να σκεφτόμαστε πιο αισιόδοξα. Μεγαλώνει η μέρα, έχουμε περισσότερο χρόνο να απολαύσουμε τη φύση, τον ουρανό, τις μυρωδιές της ατμόσφαιρας.

–          Καλοκαίρι σημαίνει σχέσεις και έρωτας. Η αλήθεια είναι πως ο ερωτισμός και η έλξη αυξάνονται το καλοκαίρι. Τα ποσοστά των ενδορφινών αυξάνονται στον εγκέφαλό μας με αποτέλεσμα να υπάρχει μία έντονη ερωτική επιθυμία. Λόγω συνθηκών όμως, το φετινό καλοκαίρι ευνοεί τις ουσιαστικές σχέσεις ζωής και όχι τις εφήμερες σχέσεις που συνήθως δημιουργούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και λήγουν με την έλευση του χειμώνα. Επαναπροσδιορίστε τι πραγματικά ζητάτε από μία σχέση. Αυτό το καλοκαίρι είναι η ιδανική στιγμή να αφήσουμε την χαλαρή, αυθόρμητη πλευρά του εαυτού μας να συνδεθεί και να αγαπήσει ουσιαστικά. Ο έρωτας άλλωστε ανεβάζει την αυτοπεποίθηση του ατόμου, μειώνει τις αρνητικές σκέψεις, μας κάνει λιγότερο επιρρεπείς σε σωματικές ασθένειες. Είναι, άλλωστε η πιο κατάλληλη στιγμή να δούμε ποιοι άνθρωποι είναι αυτοί που φωτίζουν τις ζωές μας. Οι πιο σημαντικές αποφάσεις παίρνονται στις πιο αυθόρμητες και χαλαρές στιγμές της ζωής μας, όπως για παράδειγμα όταν βρισκόμαστε σε διακοπές και έχουμε προσωπικό χρόνο να σκεφτούμε για τη ζωή μας.

–          Καλοκαίρι σημαίνει όνειρα. Όνειρα για το φθινόπωρο και τον χειμώνα που έρχεται, στόχοι που είναι τόσο σημαντικοί για εμάς. Είναι η ευκαιρία, λοιπόν να φτιάξουμε έναν κατάλογο με ιεράρχηση στόχων και προτεραιοτήτων όπου θα μας οδηγήσουν στην επίτευξη των ονείρων μας. Ποια βήματα χρειάζεται να ακολουθήσω, ποιες δυνάμεις έχω για να πετύχω τους στόχους μας, ποιοι άνθρωποι θα με στηρίξουν σε αυτό το κομμάτι;

Είναι σημαντικό να ζούμε το καλοκαίρι όπως και κάθε εποχή στο έπακρο. Άλλωστε  η ομορφιά της κάθε εποχής βρίσκεται μέσα μας! Με ή χωρίς διακοπές, μπορούμε να βρούμε τρόπους που προσφέρουν είτε μικρές είτε μεγάλες συγκινήσεις. Οι πιο δύσκολοι εχθροί μας που μπορεί να μας φέρουν θλίψη και άγχος το καλοκαίρι είναι οι περιορισμοί του μυαλού μας και οι συνήθειες. Εσείς θα το επιτρέψετε αυτό στον εαυτό σας;

Καλό καλοκαίρι σε όλους με ψυχική και σωματική γαλήνη!

Καλέστε με
+
Καλέστε με