2103620147 info@pappas.gr    |     6944137189                                        
Επιλογή Σελίδας

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον και έτσι έχει ανάγκη από συντροφικότητα, από σχέσεις οικειότητας αλλά και αγάπης.
Οι εποικοδομητικές σχέσεις εξάλλου, αποτελούν βασικό θεμέλιο για την απόκτηση μιας ισορροπημένης ζωής! Φυσικά πάντοτε και για όλους υπάρχουν οι καλές αλλά και οι κακές στιγμές όμως σε ένα γενικότερο πλαίσιο το ζητούμενο είναι να αναπτύσσουμε υγιής σχέσεις οι οποίες απαιτούν ορισμένα κριτήρια προκειμένου να επέλθουν! Xρειάζεται πλειάδα χαρακτηριστικών όπως αμφίδρομη υπομονή, εμπιστοσύνη σεβασμό, ενσυναίσθηση, αλληλοκατανόηση αλλά και προθυμία για να διορθώσουμε πιθανότατα και ορισμένες συμπεριφορές μας!
Ο απώτερος σκοπός είναι να αποκτήσουμε σχέσεις μακρόβιες και όχι εφήμερες και αυτός είναι και ο λόγος που ο κόσμος μας εμπιστεύεται και έρχεται και στα γραφεία μας!
Μία επιτυχημένη σχέση είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και θέλει προσπάθεια και στο λέω αυτό διότι ειδικά στις μέρες μας παρατηρώ ότι έχει χαθεί η υπομονή για να χτιστούν τέτοιου είδους σχέσεις καθώς ο κόσμος έχει αποπροσανατολιστεί και έχει επηρεαστεί από την υπερπληθώρα εικονικών επιλογών μέσω των social media. Ξεχνάει όμως ότι αυτές οι επιλογές είναι πλασματικές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις υγιής σχέσεις που έχουμε στην πραγματικότητα στη ζωή μας! Πάμε όμως να δούμε ορισμένους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό;
Θα αναφέρουμε 5 τρόπους-στοιχεία ξεκινώντας από τον πρώτο που δεν είναι άλλος από την ειλικρίνεια! Η ειλικρίνεια είναι θεμελιώδες στοιχείο για να χτιστεί μία σχέση η οποία ευελπιστούμε μακροπρόθεσμα να γίνει σχέση ζωής!
Θα προχωρήσουμε με το 2 στοιχείο-τρόπο που είναι η εξωτερίκευση των σκέψεών μας αλλά και η δράση! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί για μία ολοκληρωμένη σχέση δίχως γκρίζα σημεία και περιθώρια παρεξηγήσεων! Γίνε και εσύ όμως καλός ακροατής και δώσε χώρο στον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει έτσι ώστε να σου εκφράσει τους φόβους, τις ανησυχίες αλλά και τις επιθυμίες του! Επίσης να είσαι επί του πρακταίου δίπλα του βοηθώντας τον στην επίλυση των προβλημάτων του καθώς οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε και όχι τα λόγια!
Το τρίτο στοιχείο είναι φυσικά να σεβόμαστε πλήρως τις επιλογές αλλά και τον προσωπικό του χρόνο! Αυτό το αναφέρουμε γιατί συχνά παρατηρούμε ανθρώπους να γοητεύονται και να γνωρίζουν ένα άτομο με μία συγκεκριμένη συμπεριφορά την οποία στην πορεία προσπαθούν να αλλάξουν γεγονός που όπως είναι αναμενόμενο μόνο προβλήματα δημιουργεί!
Ένα ακόμη βασικό βήμα είναι το επόμενο που αφορά τον ποιοτικό χρόνο που απαιτείται να αφιερώνουμε σε όποιον άνθρωπο μας ενδιαφέρει καθώς έτσι και γνωριζόμαστε σε βάθος αλλά και ανοικοδομούμε ορθά τη σχέση μας με αυτόν τον άνθρωπο!
Και περνάμε στο τελευταίο βασικό στοιχείο που δεν είναι άλλο από τη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων μας και ιδίως του θυμού! Μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος που αντιδρούμε σε μία κρίσιμη κατάσταση φανερώνει πολυάριθμα στοιχεία για τον χαρακτήρα μας αλλά και με την εσωτερική δουλειά που έχουμε κάνει με τον εαυτό μας! Επομένως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην δρούμε εν βρασμώ καθώς συχνά από την αντιμετώπιση αυτή κρίνεται και η πορεία μιας σχεσης! Είναι προτιμότερο να πάρουμε λοιπόν τις αποστάσεις μας, να σκεφτούμε ώριμα, με καθαρό μυαλό και κριτήρια και έπειτα ψύχραιμα να επανέλθουμε με πράο τρόπο όσο γίνεται προκειμένου να επιλύσουμε το όποιο θέμα προέκυψε!

Καλέστε με
+
Καλέστε με