2103620147 info@pappas.gr    |     6944137189                                        
Επιλογή Σελίδας

1. Τι αλλαγές συμβαίνουν το καλοκαίρι στις διαπροσωπικές μας σχέσεις;

Το καλοκαίρι είναι η εποχή η οποία ενδείκνυται για νέες γνωριμίες και γιατί όχι και για τη δημιουργία μίας σχέσης. Λόγω της καλοκαιρίας ο περισσότερος κόσμος προτιμά να βγαίνει από το σπίτι του καθημερινά, οπότε και υπάρχει μία γενικότερη χαλαρή και ανέμελη διάθεση από όλους που ευνοεί την κοινωνικότηταμας, την ερωτική μας διάθεση, το χιούμορ και φυσικά το φλερτ!
Συνήθως ο άνθρωπος τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της σωματικής και ψυχικής κούρασης του χειμώνα έχει την ανάγκη να ξεκουραστεί, να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στον εαυτό του και στις σχέσεις του και να απελευθερωθεί από επαγγελματικές και καθημερινές υποχρεώσεις. Αυτή ηαπελευθέρωση τον καθιστά πιο ανοιχτό και δεκτικό στις διαπροσωπικές του σχέσεις και σίγουρα πιο διαθέσιμο ερωτικά από ότι τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.
Άλλωστε η μεγαλύτερη έκθεση του σώματος μας στους άλλους (στις παραλίες π.χ.) και το οπτικό ερωτικό παιχνίδι διευκολύνει το πλησίασμα του άλλου και τον έρωτα.

2. Συνήθως λέγεται ότι οι έρωτες του καλοκαιριού και των καλοκαιρινών διακοπών παρόλο που είναι έντονοι και παθιασμένοι συνήθως δεν διαρκούν πολύ. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το καλοκαίρι όλοι είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε εκείνο τον καλοκαιρινό έρωτα που θα μας συνεπάρει και θα μας γεμίσει με πανέμορφες στιγμές και αναμνήσεις. Ήλιος, θάλασσα, τρελά ξεφαντώματα σε νησιά και παραλίες, άφθονο ποτό και ανέμελη διάθεση μακριά από την ρουτίνα, είναι η ιδανική συνταγή για την γέννηση ενός καλοκαιρινού ειδυλλίου που τις περισσότερες φορές τελειώνει μαζί με το τέλος των διακοπών μας. Τι συμβαίνει; Στις διακοπές οι συνθήκες ζωής είναι ιδανικές.
Βρισκόμαστε σε ένα υπέροχο περιβάλλον, ξένοιαστοι, χωρίς τις σκοτούρες και τις πιέσεις τις καθημερινότητας και έχουμε όλο τον χρόνο και την διάθεση να ασχοληθούμε με τους ανθρώπους γύρω μας χωρίς να κάνουμε αρνητικές σκέψεις.
Χαλαρώνουμε και απλά απολαμβάνουμε.
Πολύ πιο εύκολα είμαστε επιρρεπείς στο να ερωτευτούμε και να αφεθούμε σε ένα περιστασιακό ειδύλλιο της μιας βραδιάς κατά τη διάρκεια των διακοπών μας!
Δυστυχώς η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι συνήθως ανώμαλη. Η επιστροφή στην ρουτίνα, οι αποστάσεις και η κούραση σύντομα ξεφτίζουν το ειδύλλιο των διακοπών αφήνοντας παράπονα και γκρίνια.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η διάθεση μας όταν φεύγουμε για διακοπές μας προδιαθέτει για να ζήσουμε ένα καλοκαιρινό έρωτα κι αυτό γιατί οι διακοπές εξυπηρετούν φυσικά την ανανέωση και την αλλαγή ! Και τι θα μας ανανέωνε πιο πολύ από το να ερωτευτούμε και να ζήσουμε έντονες στιγμές; Όταν ο σκοπός λοιπόν είναι η ανανέωση και οικαινούργιες εμπειρίες δεν αναλύουμε το κατά πόσο το άτομο το οποίο συναντάμε στις διακοπές μας καλύπτει συναισθηματικά ή μας ταιριάζει. Έτσι με την πρώτη βροχή, το αίσθημα κάνει φτερά!
Όσοι λοιπόν δεν πρόλαβαν να ερωτευτούν τον χειμώνα, προσπαθούν να κάνουν ότι προλάβουν το καλοκαιράκι πιο χαλαροί, πιο ρομαντικοί και με αυξημένη την διάθεση για συντροφικότητα.

3. Ακούγεται ότι το καλοκαίρι σημειώνονται τα μεγαλύτερα ποσοστά απιστίας στα ζευγάρια αλλά στο άλλο άκρο υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να αναθερμάνουν και να αναζωογονήσουν μία σχέση. Τι συμβαίνει;

Όταν προκύπτει απιστία στο ζευγάρι τους καλοκαιρινούς μήνες σίγουρα μπορεί να υποστηρίζεται από τη συναισθηματική και σεξουαλική απελευθέρωση που επικρατεί στους περισσότερους από εμάς το καλοκαίρι. Ωστόσο τα αίτια μίας απιστίας θα πρέπει να τα αναζητήσουμε στην ποιότητα της συναισθηματικής και ερωτικής ζωής του ζευγαριού. Όταν αυτή είναι κακή τότε το επόμενο στάδιο της σχέσης μπορεί να είναι η απιστία ή ένας χωρισμός ανεξαρτήτου εποχής.
Από την άλλη όταν ένα ζευγάρι που λόγω πίεσης χρόνου και επαγγελματικών υποχρεώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα δεν φροντίζει τη σχέση του όσο πρέπει, οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της επικοινωνίας, στην επίλυση των συσσωρεμένων προβλημάτων, στην ανανέωση του έρωτα και της αγάπης και στον έπαναπροσδιορισμό της σχέσης.
Επομένως σίγουρα το καλοκαίρι είναι μία εποχή στην οποία οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στην φροντίδα και του εαυτού μας και των διαπροσωπικών μας σχέσεων και είναι η κατάλληλη στιγμή νααναθεωρήσουμε, να αλλάξουμε ή και να τερματίσουμε μία ήδη υπάρχουσα σχέση για την δημιουργία μίας καινούργιας.

Καλέστε με
+
Καλέστε με