2103620147 info@pappas.gr    |     6944137189                                        
Επιλογή Σελίδας

Αγαπητές μας φίλες, Το σημερινό μας θέμα αφορά αποκλειστικά εσάς και τους πολλαπλούς ρόλους που καλείστε ή επιλέγετε να διαδραματίσετε στη σύγχρονη κοινωνία. Σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά, εργαζόμενη, όποια ιδιότητα κι αν έχουμε, με έναν ή με περισσότερους από τους παραπάνω ρόλους κι αν έχουμε επιφορτιστεί, όλοι γύρω μας περιμένουν να ανταπεξέλθουμε επάξια και να φέρουμε τα καλυτέρα δυνατά αποτελέσματα: έναν ικανοποιημένο σύζυγο, καλοαναθρεμμένα παιδιά, ένα καθαρό και νοικοκυρεμένο σπίτι, εξαιρετική εργασιακή απόδοση. Τόσες πολλές υποχρεώσεις για ένα μόνο άτομο… Και κάπου ανάμεσα σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις, σε όλους αυτούς τους ρόλους, χάνεται ο ένας και πιο σημαντικός ρόλος: η γυναίκα εαυτός!
Πόσο φροντίζει η γυναίκα σήμερα για τον εαυτό της; Για το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα της; Μπορεί σε κάποιους τα ερωτήματα αυτά να ακουστούν εγωιστικά. Ας μην ξεχνάμε πως τα κοινωνικά στερεότυπα απαιτούσαν ανέκαθεν από τη γυναίκα να είναι παρούσα για όλους, έτοιμη να καλύψει τις όποιες ανάγκες των γύρω της, ξεχνώντας έτσι τις δικές της.
Τα τελευταία χρόνια όμως κι έπειτα από προσπάθειες, η γυναίκα έχει καταφέρει να βγει από το παρασκήνιο και να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της. Σιγά σιγά έχει γίνει καθολική συνείδηση ότι μόνο ένα άτομο που φροντίζει να ικανοποιεί τον εαυτό του και τις προσωπικές του ανάγκες, τότε μόνο είναι ικανό, τότε μόνο έχει τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα για να προσφέρει σε όλους τους άλλους τομείς, χρειάζεται δηλαδή να λειτουργεί αντίστροφα. Να ξεκινά από τον εαυτό της και μετά να επεκτείνεται στους άλλους.
Αν δε φροντίσουμε φίλες μου πρώτα εμάς, δε θα μπορέσουμε να φροντίσουμε με υγιή τρόπο κανέναν άλλο από το περιβάλλον μας. Ας κάνουμε λοιπόν την αρχή εντοπίζοντας τα πράγματα που μας δίνουν ζωή που μας εμπνέουν, που μας κάνουν χαρούμενες. Ας διαμορφώσουμε έτσι το πρόγραμμα μας ώστε να τα συμπεριλάβουμε στην καθημερινότητα μας. Γυμναστήριο; Μια βόλτα; Ακόμα κι ένα beaute. Ας κάνουμε κάτι μικρό για εμάς κάθε μέρα χωρίς ενοχές. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η επιστήμη της ψυχολογίας προτείνει να κάνουμε τουλάχιστον τρία πράγματα την ημέρα που μας ευχαριστούν, από ένα χαλαρωτικό μπάνιο, μέχρι το γύρο του τετραγώνου που μένουμε. Ας φροντίσουμε στο τέλος κάθε μέρας να έχουμε προσφέρει έστω μια μικρή χαρά στο κορίτσι που όλες κρύβουμε μέσα μας. Ας δείξουμε σ’ αυτό το κορίτσι ενδιαφέρον, φροντίδα και αγάπη. Από αυτή μας τη στάση φίλες μου, μακροπρόθεσμα ωφελούνται όλοι. Όσο πιο πλήρης και ισορροπημένη αισθάνεται μέσα της μια γυναίκα, τόσο αυξάνονται τα αποθέματα προσφοράς που έχει για τους άλλους. Η χαρούμενη γυναίκα προσφέρει χαρά στους οικείους της και μπορεί να αποτελέσει ένα υγιές παράδειγμα για τα παιδιά της. Τέλος φίλες μου, ας δώσουμε δεύτερες, τρίτες, τέταρτες ευκαιρίες στον εαυτό μας. Αν για οποιοδήποτε λόγο έχει αποτύχει η τελευταία σχέση μας δε σημαίνει ότι είμαστε οι ίδιες αποτυχημένες.
Ανοίγουμε τους ορίζοντες και τις καρδιές μας και ερωτευόμαστε ξανά! Το καλύτερο ελιξίριο της νιότης είναι ο έρωτας!
Και μην ξεχνάτε! Τα γραφεία γνωριμιών Παππας, Ομήρου 38 στο Κολωνάκι, τηλ: 210 3620147 και 6944137189, είναι το κατάλληλο μέρος για το νέο σας ξεκίνημα και οι άνθρωποι μας πάντα πρόθυμοι να σκορπίσουν λίγη από τη χρυσόσκονη του έρωτα στην καινούρια σας ζωή.