Οι άνθρωποι οι οποίοι κατέχουν μια υψηλή Θέση στην κοινωνία, λόγω της επιτυχίας τους στον επαγγελµατικό τομέα, κι αυτοί που τυγχάνει να έχουν προβολή από τα µέσα, οι λεγόµενοι επώνυμοι, τείνουν τις περισσότερες φορές να αναπτύσσουν μια διαφορετικότητα στα κριτήρια ανεύρεσης κι επιλογής ενός συντρόφου. Για να κατανοήσουµε αυτή τη διαφορετικότητα, Θα πρέπει ίσως ν’ αναφερθούμε πρώτα στην ιδιαίτερη ψυχολογία αυτών των ανθρώπων χωρίς βέβαια να γενικεύσουμε και να θεωρήσουµε πως έτσι λειτουργούν όλοι. Οι περισσότεροι λοιπόν από αυτούς λόγω του ότι κατέχουν µια αξιόλογη Θέση στην κοινωνία, αναπτύσσουν μια επιφυλακτικότητα και µια καχυποψία προς τα άτοµα που τους πλησιάζουν είτε µε ερωτικό είτε με φιλικό ενδιαφέρον καθώς θεωρούν ότι πίσω από αυτό μπορεί να κρύβονται κάποια προσωπικά συµφέροντα όπως η προβολή ή το οικονομικό όφελος. Έτσι διστάζουν ν’ αφεθούν ή να εμπιστευτούν τον οποιονδήποτε και συνήθως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να έρθουν κοντά και και ν’ ανοιχτούν σε κάποιον άλλον. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ν’ αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις συντροφικές τους σχέσεις αλλά και στην πιθανότητα ενός γάμου µέχρι να βεβαιωθούν για τα ειλικρινά τους συναισθήματα.
Από την άλλη παρατηρείται το φαινόμενο οι άνθρωποι αυτοί να προτιμούν συντρόφους µε το ίδιο επάγγελµα ή και την ίδια κοινωνική καταξίωση καθώς νιώθουν ότι αυτοί θα μπορέσουν να τους καταλάβουν καλύτερα χωρίς ν΄ αποσκοπούν σε κάποιο συµφέρον.
Το γεγονός αυτό αυτομάτως περιορίζει τη γκάµα των επιλογών τους όσον αφορά τον ερωτικό τους σύντροφο, κι επίσης δημιουργεί το φαινόµενο της [κλίκας] που σημαίνει ότι αναπτύσσεται ένα κλειστό κύκλωμα μεταξύ των ατόµων με το ίδιο κοινωνικό και οικονοµικό στάτους στο οποίο δύσκολα μπορεί κάποιος να εισχωρήσει και να συνάψει σχέσεις. Κατά συνέπεια και οι απ’ έξω από το σύστημα νιώθουν ότι υπάρχει μια απόσταση και μια δυσκολία προσέγγισης αυτών των ανθρώπων, με λίγα λόγια αισθάνονται πως δε θα μπορέσουν ποτέ να τους κατακτήσουν.
Σύμφωνα µε κάποιες άλλες απόψεις που εµείς σαν γραφείο με εµπειρία και γνώση δεν ενστερνιζόμαστε τουλάχιστον για το μεγαλύτερο σύνολο των περιπτώσεων που επεξεργαζόμαστε καθημερινά, είναι πως οι περισσότεροι από τους επώνυµους λόγω του ναρκισσισµού και των προσωπικών τους ανασφαλειών, αδυνατούν ν’ αφοσιωθούν μόνο σ’ έναν σύντροφο και πως έχουν συχνά την ανάγκη να χρησιμοποιούν πολλούς ανθρώπους ερωτικά για να τους επιβεβαιώνουν την τέλεια κι αψεγάδιαστη εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Επίσης επικρατεί η άποψη πως διαλέγουν συντρόφους µε την ίδια φήμη για ν’ απολαµβάνουν από κοινού τη δηµόσια προβολή δημιουργώντας σκάνδαλα µε στόχο την ενασχόληση του κοινού µαζί τους. Ο γάμος λοιπόν σύμφωνα µε αυτή την άποψη, γι’ αυτά τα άτοµα εντάσσεται στο ευρύτερο παιχνίδι της δόξας και της διασημότητας.
Εκείνο που εμείς έχουμε εντοπίσει ως ένα σημαντικό στοιχείο που φέρνει πολλούς από τους ανθρώπους αυτούς στα γραφεία μας είναι η έλλειψη χρόνου καθώς δίνουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στη δουλειά τους και θέλουν κέρδος χρόνου και σωστό αποτέλεσμα στη δηµόσια εικόνα τους τοποθετώντας σε δεύτερη μοίρα την προσωπική τους ζωή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο τέλος της µέρας να νιώθουν μοναξιά και συναισθηµατική κενότητα.