2103620147 info@pappas.gr    |     6944137189                                        
Επιλογή Σελίδας

Προς αναζήτηση του τέλειου συντρόφου: Ένα ιστορικό γραφείο γνωριμιών στην Αθήνα που έχει παντρέψει πάνω από 36.000 ανθρώπους

Τα γραφεία γνωριμιών υπάρχουν ακόμα και διαπρέπουν.

Σε έναν κόσμο που ξεχειλίζει από ψηφιακές πλατφόρμες γνωριμιών, η αναζήτηση για πραγματική συναισθηματική σύνδεση είναι μεγάλη πρόκληση για πολλούς ανθρώπους. Μέσα σε έναν ωκεανό διαδικτυακών προφίλ και εφήμερων επικοινωνιών, το να βρεις κάποιον που “μιλάει” στη δική σου ψυχή είναι μια σπάνια και πολύτιμη εμπειρία. Το γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με οποιονδήποτε, οπουδήποτε, δεν εγγυάται ότι θα συναντήσουμε εκείνον που πραγματικά μας ταιριάζει.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Meta-Gallup, η οποία έγινε σε περισσότερες από 140 χώρες, επιβεβαιώνει αυτή τη βαθιά ανθρώπινη ανάγκη για αληθινή σύνδεση: σχεδόν ένας στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως — που αντιστοιχεί σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο άτομα — νιώθουν μόνοι. Από την άλλη, μια άλλη έρευνα έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι το να βρεις έναν σύντροφο είναι πιο δύσκολο σήμερα σε σχέση με δέκα χρόνια πριν, υποδεικνύοντας μια σημαντική κοινωνική μεταβολή στον τρόπο που αναπτύσσονται σήμερα οι σχέσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, παραδοσιακές μορφές αναζήτησης συντρόφων, όπως τα γραφεία γνωριμιών ή συνοικεσίων όπως αποκαλούνταν κάποτε, όχι μόνο επιβιώνουν, αλλά και ακμάζουν. Παραμένουν μια γέφυρα μεταξύ του παραδοσιακού και του σύγχρονου, προσφέροντας μια προσωποποιημένη προσέγγιση στο να βρει κάποιος το άλλο του μισό.

Για να γίνεις μέλος του γραφείου του Γιώργου Πάππα πάτα εδώ

Ένα γραφείο με μεγάλη ιστορία
Ανάμεσα στα γραφεία γνωριμιών στην Αθήνα που έχουν γράψει ιστορία παντρεύοντας πολύ κόσμο από κάθε γωνία της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου, είναι το γραφείο του Γιώργου Πάππα. Το συγκεκριμένο γραφείο υπάρχει από το 1936, το οποίο άνοιξε ο παππούς του Γιώργου. Ο παππούς του ήταν κτηματομεσίτης, όταν ανακάλυψε την ανάγκη για διαμεσολάβηση στον τομέα των προσωπικών σχέσεων. Πολύς κόσμος που γνώριζε μέσω των κτηματομεσιτικών δραστηριοτήτων, τον ρωτούσε κατά καιρούς αν γνώριζε κάποια “καλή οικογένεια” να του συστήσει. Εκείνη την εποχή, στην Ελλάδα του προπολεμικού 20ού αιώνα, οι γνωριμίες και οι γάμοι διαμορφώνονταν από ένα πλαίσιο παραδοσιακών αξιών, όπου οι οικογενειακές συμφωνίες και η προίκα έπαιζαν καθοριστικό ρόλο. Άρχισε λοιπόν να “ενώνει” οικογένειες του περίγυρού του και όλοι τον ευχαριστούσαν χαρίζοντας του λάδια και άλλα καλούδια. Σύντομα ο παππούς του άρχισε να λειτουργεί ως ένας από τους πρώτους ”μεσίτες συνοικεσίων” επαγγελματικά, χρησιμοποιώντας το δίκτυο επαφών που είχε αναπτύξει μέσα από την κτηματομεσιτική του δουλειά, καθώς και τη βαθιά κατανόηση των ανθρώπινων σχέσεων, ξεκίνησε να συστήνει οικογένειες με κοινές αξίες και παρόμοια κοινωνικά στρώματα, προωθώντας έτσι τη δημιουργία δεσμών που οδηγούσαν σε επιτυχημένους γάμους.

Τον αποκαλούν τον “μετρ του ζευγαρώματος”. Περισσότερες πληροφορίες για το γραφείο του μπορείς να βρεις εδώ

36.000 επιτυχημένες ενώσεις ανθρώπων
Στην πορεία το γραφείο, αλλά και όλη αυτή η εμπειρία στον τομέα των σχέσεων πέρασε στον πατέρα και ύστερα στον Γιώργο Πάππα. Μέχρι σήμερα το τριών γενεών γραφείο Πάππα έχει μεσολαβήσει για να γίνουν περισσότεροι από 36.000 γάμοι, αποτελώντας έναν σταθερό πυλώνα στον χώρο των γνωριμιών παρά των αμέτρητων αλλαγών που έχουν στην κοινωνική δομή και στις ανθρώπινες σχέσεις. Έχει αποτελέσει τον καταλύτη για πολλές ευτυχισμένες σχέσεις ζωής, ξεπερνώντας γεωγραφικά και πολιτισμικά όρια και συνδέοντας ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Και αυτό γιατί η επιτυχία του γραφείου δεν οφείλεται μόνο στην ικανότητά του να προσαρμόζεται στις αλλαγές της εποχής προσθέτοντας νέες επιστημονικές μεθόδους και επαγγελματίες matchmakers στη διαδικασία, αλλά και στην αφοσίωση του ίδιου και της ομάδας του στο να κατανοεί τις μοναδικές ανάγκες και επιθυμίες του κάθε ανθρώπου.

“Ο περισσότερος κόσμος που έρχεται εδώ είναι συνειδητοποιημένος. Θέλει κάτι πιο ουσιαστικό, από μια σοβαρή σχέση μέχρι οικογένεια.” ανέφερε ο Γιώργος Πάππας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΠΠΑ— HuffPost Greece

Καλέστε με
+
Καλέστε με